fredag 7 juni 2013

Inköp: Realty IncomeRealty Income (Ticker O) är en REIT (Real Estate Investment Trust) och de gör något så härligt som att dela ut pengar varje månad sina aktieägare. De investerar i olika fastigheter och tjänar pengar genom att ta ut hyra och har speciella skatteregler i USA. Vidare så är O en triple net REIT vilket betyder att hyrestagaren betalar kostnaderna för underhåll och reparationer men även diverse skatter som uppkommer. O är även väldigt diversifierad med fastigheter i så gott som hela USA och många av deras kunder är stora internationella bolag. 

För två veckor sedan blev börsen rädd när FED antydde att de skulle sluta med att trycka pengar för att få igång ekonomin och även en nedgradering av aktien från Goldman Sachs ledde till att börsen manglade ner den från 55 USD till nuvarande 44 USD. De flesta analytiker nedgraderade den till riktkurser runt 45 USD och nu ligger den alltså strax under dessa. 

O ger just nu en direktavkastning på ca 4,4% och har 19 år av ökad utdelning bakom sig. Noterbart är att O inte haft såhär hög direktavkastning sedan 2010. Den har en ganska dålig utdelningsökning på ca 5% historiskt sett men de senaste 5 åren har den varit upp emot 10%. Då den delar ut månadsvis kommer detta hjälpa allas vår hjälte; Ränta-på-ränta-effekten. Detta är nog för att jag ska göra ett inköp. 

Köpte 52 antal aktier till kursen $44,8 (294,2 SEK).

12 kommentarer:

 1. Har också kollat på dem ett tag, tror det blir ett köp faktiskt, de tillhör ju ändå utdelningseliten. Blir lite extra morot i sparandet när utdelningarna kommer oftare.

  Keep up the good work //Daniel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart!

   Tackar! Lycka till själv med sparandet.

   Radera
 2. Hur införskaffade du dessa aktier ...Förmodar Avanza men hur och vad kostade affären/courtaget

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Du kan köpa dom direkt i Avanza som när du köper svenska aktier. (Dock får du tänka på att deras börs öppnar 15.30.) Innan du börjar handla måste du skriva under lite papper men det kan du göra digitalt och går fort. En del gånger måste du ringa in order också om de inte listar aktien. Skicka iväg ett mail till Avanza så hjälper dom dig att komma igång på nolltid.
   Det kostar 14,95 USD (96kr) i minimumcourtage att handla på USAs börser. Lycka till!

   Radera
 3. Hej tyckte att det såg intressant ut med en aktie som har utdelning var månad. Är det samma aktie som jag hittat https://www.avanza.se/aza/aktieroptioner/kurslistor/aktie.jsp?orderbookId=147048 ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Ja, visst är det kul med månadsutdelare? Om du googlar på "monthly paying dividend stocks" och dylikt kan du hitta fler.

   Det stämmer bra. Man kan ofta titta på tickern om man är osäker. Realty Income Corps ticker är "O".

   Radera
 4. Såg det nu. Tack för tipset och en bra blogg :) Tänkte fråga om du har dina utdelnings aktier i ISK eller ett aktiekonto, och varför du har valt som du gjort.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga problem. Lycka till!

   Jag använder ISK. Mer skattemässigt förmånligt. Framförallt för mig som utdelningsinvesterar mycket (0% skatt på utdelningar). Titta på 4020s sida. Han har gjort lite bra jämförelser mellan vanliga depåer och ISK.

   Radera
 5. Köpte Realty Income 20130903, borde inte utdelningen kommit in på kontot nu 16 sept? Eller är jag fel ute? Utbetalningen skulle ju varit idag?

  SvaraRadera
 6. Har fortfarande inte kommit in, är det något jag har glömt att göra? Eller ska det sköta sig själv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att Avanza är bättre på att svara varför du inte fått din utdelning än jag.

   Radera
  2. Hej Anonym,

   Har du aktierna hos oss så bokar vi in utdelningen automatiskt till ditt konto. Utdelningen för september bokade vi den 18:e september med likviddag den 16:e september. Anledningen att vi inte bokat utdelningen samma dag den skedde är att vi måste invänta utdelningen från vår utländska depåbank vilket gör att det brukar dröja någon dag extra.

   Om du fortfarande inte ser utdelningen på ditt konto men ska vara behörig för den får du gärna höra av dig till oss på 08-562 250 00 så kan vi undersöka just ditt ärende mer.

   /Sanna, Avanza Bank

   Radera