fredag 28 juni 2013

Fördelning av aktieinnehav

Ja, här är hur mina aktier är uppdelade i nuläget. Min portfölj börjar sakta men säkert att formas och det är kul. Dock är det fortfarande långt kvar tills den börjar se perfekt ut för mig. Men det är en början! Slow and steady wins the race. 

4 kommentarer:

 1. Det är en bra början. Gillar att dina största innehav är amerikanska. De är betydligt stabilare än svenska innehav. Och har en annan syn på utdelningshöjningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, ja precis. De kommer nog utvecklas fint över en längre period.

   Radera
 2. Hej kul blog och lycka till med målet. Jag har själv nästant inga Amerikanska aktier (bara lite gammalt skräp som blev över från förr när jag köpte förhoppningsbloag istället för värdebolag). Jag fundrar på USA marknaden och risker. Deras QE program som skall succesivt minskas och valutan SEK vs Dollar den har under senaste åren fluktuerat mellan över 9 kr till under 6 kr. Jag personligen skulle kanske titta mer på USA eftersom de verkar vara många värdeinvesterare i blogosfären som har just det i sina portföljer, men valutarisken/chansen får mig att tveka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Tack detsamma! Ja, att valutavärdet ändras är lite knepigt. Så knepigt att jag inte vet hur jag ska räkna på det ens. Men jag tror att både Sverige och USA kommer att gå bra de närmsta 10-20 åren. Hur bra det går för respektive land och därmed deras valuta är svårare att säga. Men min förhoppning och antagande är att det kommer att jämna ut sig i slutet. Oavsett så kan man inte få bolag som McDonalds eller Coca Cola i Sverige så har inte så mycket val. Med en väl diversifierad portfölj bör jag vara relativt säker.

   Radera