tisdag 9 juli 2013

Den hemliga utgiften på 40.000 kr i augusti.


Har ju skrivit en del i bloggen om att en utgift kommer att komma runt augusti på ca 40.000 kr. Vill ju vara anonym och detta är lite jobbigt men vill ändå informera er läsare om vad det för något ungefär iaf. (Jag avskyr själv att vara nyfiken så ska inte göra samma sak mot er. Har man sagt A, etc.)

Kortfattad så är det helt enkelt så att en vän till familjen har lite problem och behöver pengar till en operation. Min fru och jag och en del andra människor ställer upp och hjälper till med lite pengar.

Detta kan kanske ses som ironiskt på en blogg som handlar om att tjäna pengar. Men jag vill ha pengar, jag vill vara rik, framförallt för att kunna vara fri och göra vad jag vill, inte oroa mig så mycket etc. Men det finns andra viktiga saker och detta är en sådan sak. Kan inte tänka mig bättre spenderade slantar. 

Oh, well. Hoppas att allting löser sig. Det brukar det göra. 


16 kommentarer:

 1. Mycket lovvärt av er, all heder. Vad är pengar i förhållande till hälsa? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Eller känns konstigt att säga tack då detta är ju helt självklart egentligen. Och du har rätt, det är ingenting.

   Radera
 2. Håller med Per Penning, bra gjort av er. Känns som att det är sånt man också vill ha pengar till. För mig representerar pengar trygghet, till stor del. Där inkluderas att ta hand om sina vänner och familjemedlemmar. Hoppas operationen går bra!

  SvaraRadera
 3. tufft att din vän inte kan opereras i Sverige, hoppas allt går bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Nej, han bor en bra bit bort från Sverige.

   Radera
 4. Din släkting kan skatta sig lycklig att denne verkar ha en fin släkt! Hedervärt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Dock inte någon blods-släkting. Men hade kunnat vara :)

   Radera
 5. Att hjälpa andra människor är en bra handling, när du en gång i livet tittar tillbaka så är det en sån grej du kommer vara stolt över . Cred !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Men det är verkligen ingen stor grej faktiskt. Alla hade gjort samma sak i min sits :)

   Radera
 6. Vad är det för mening med detta inlägg på bloggen? Maxa antalet ryggdunkningar? Eller känner du att du har någon form av redovisningsplikt till dina läsare?
  Är det så att man har 40k och någon man bryr sig om behöver det för ett legitimt ändåmål så delar man med sig, enkelt! Behöver inte raporteras och skulle någon ha noterat att din investeringstakt sjunkit eller tillgångarna minskat i augusti så kunde du ha meddelat att det var personligt och inte angick allmänheten.
  Väx upp och skaffa dig respekt genom inlägg som visar att du är kunnig och bra på ekonomi och investeringar, något jag redan noterat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta är min egen privata och anonyma blogg och jag delar med mig av mitt privatliv så mycket som ... ja, som jag känner för. Bloggen handlar dessutom till absolut största delen om min och min frus ekonomi. 40.000 kr är en stor del av den. Och om den summan pengar hade försvunnit iväg till något "hemligt" helt plötsligt hade bara gjort läsarna förvirrade och irriterade. Så, ja, du kan säga att jag känner att jag har någon form av redovisningsplikt till mina läsare. Jag förstår inte varför detta gör dig så arg. Jag tycker att det är väldigt tråkigt om du tror att jag gjorde det för att få "ryggdunkningar".

   Radera
  2. Har du noterat att någon av dina blogg grannar som du följer upplever något behov av att motivera vad de gör med sina pengar eller att de fått förvirrade frågor om varför de plötsligt inte investerar som de gjort hittills/planerat. Tror inte det...

   Jag ifrågasätter inte själva handlingen, att ni tar av era besparingar och ger till någon som behöver det, bara syftet med inlägget. Hur många av dina läsare tror du att nu sover lugnare om nätterna då de äntligen vet vad pengarna går till?

   Radera
  3. Nu skriver visserligen många vad de gör med sina pengar på sina bloggar - och många läsare anmärker om något ser konstigt ut - men hur som helst så spelar det ingen roll vad andra skriver på sina bloggar. De skriver vad de vill på sina egna bloggar och jag skriver vad jag vill på min.

   Och jag har redan förklarat syftet med inlägget för dig en gång nyss och en gång i själva blogginlägget. Förstår du fortfarande inte så kommer du aldrig att förstå.

   Gillar du inte mitt sätt att skriva min blogg på så läs inte bloggen. Det är väldigt enkelt.

   Radera
  4. Nu kan inte jag svara för Chrimatistikos men min egen blogg ser jag som en dagbok över steg i livet som har inflytande på min ekonomi. När han sedan kollar tillbaka i bloggens historik så fungerar detta inlägg som en markör över sitt val så kan han ju se tillbaka på sina tankar han hade kring detta.

   Jag ser inget fel med att han går ut med detta och tycker det är en hedransvärd handling. Alla är inte lika öppna och om man väljer att delge detta är väl högst personligt men det är ju knappast så att Chrimatistikos exponerar alla detaljer utom att han kommer få en utgift på 40 000 kr och att det är till en vän i nöd.

   Jag har själv en fd. rumskamrat som skänkte sin ena njure til sin bror och det var helt sonika "naturligt", han valde att berätta det för mig. Kanske för att få stöd för att den kommande proceduren oroade honom eller kanske för att han "bara ville".


   Radera
 7. giving is receiving! Som i the secret! Er vän kan skatta sig lycklig!

  SvaraRadera