söndag 7 juli 2013

-2.891 kr + huvudvärk = Chrimatistikos
Dumt, dumt, dumt. 

Vaknar upp med enorm huvudvärk och ett meddelande från BankDroid på mobilen som säger "2.891 kr har dragits från ditt konto"

Var ute igår. Vet inte var exakt vad jag lade pengarna på men det blev helt klart för mycket. Iaf för mycket för mitt nya jag. För ett halvår sedan var tre tusen kronor för en utekväll inte så jättekonstigt men jag har ju skärpt mig nu och ska inte slösa pengar på meningslösa saker. Hade absolut kunna haft lika kul om jag bara spenderade en fjärdedel av det. Men alkoholen gör ju att man inte riktigt tänker klart...

(Tänker nu direkt tankar som: "Hade jag investerat dom slantarna till 5% direktavkastning så...")

Aja, gjort är gjort. Det är bara att acceptera och gå vidare. Det var iaf en fantastiskt rolig kväll. Nu ska jag gå till ett mörkt rum och fortsätta tycka synd om mig själv :)

17 kommentarer:

 1. Starkt att efter en sådan kväll redan vara uppe och skriva om eländet. Det positiva är väll att du börjat tänka på hur pengarna kunde ha använts, nästa gång kanske det blir billigare och att en slant kan sparas istället.

  Har precis hittat in på din blogg men den ser spännande ut, så det får bli söndagens läsning.

  Trevlig söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går upp 6 varje dag så vaknar senast 7-8 även på helgerna, lite segt faktiskt.

   Läste din nu. Väldigt intressant. Vore kul om du kunde skriva lite mer.

   Radera
 2. Aj aj, jobbigt.
  Har aldrig varit uppe i de summorna, men att vakna och tänka "Det där var ju jäkligt onödigt" har ju hänt ( även om det nu är 10 år sedan jag var ute i svängen).
  Hur som helst, det är ju som du skrev bara att resa sig, dra lärdom och gå vidare.

  /TE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det brukar bli mindre men strippklubbar och champagne blir lätt dyrt, haha.

   Har du någon blogg btw? Det låter som det på ditt nick.

   Radera
  2. Nej, ingen blogg här.
   Hade planer på en, med just namnet "Trivselekonomi". Tanken bakom namnet var lite för att skilja sig från många övriga privatekonomibloggar jag läser (bl.a. din) som sparar ganska hårt.
   Min inriktning är lite mer av ett mellanting mellan er "hårdsparare" och de i den här delen av bloggosfären utskällda Svenssons som åker till Thailand på kredit. Detta är lite av en nödvändighet, då jag redan har hus och familj, och det inte är önskvärt eller hållbart att tokspara i alla lägen då.
   Bloggplanerna lades hur som helst i malpåse då jag kände att jag inte har så jäkla mycket att tillföra.

   /TE

   Radera
 3. Man måste få ha kul i livet också, ibland, med måtta! Du har satt ett mål på hela tio år!!!! Det är lång tid!!! Vad spelar en fantastisk rolig utekväll sommaren 2013 för roll! Låter som bra valuta för pengarna om du hade så roligt! Döm inte dig själv för hårt:) satsa järnet på de kommande månaderna istället!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, hej Minna ^^ Femton år faktiskt. Men vi får se hur mycket pengar vi har efter 10 år. Kanske räcker det redan då? Och du har rätt, det viktiga är att inte göra det till en vana utan fortsätta med sparmålet hädanefter!

   Radera
 4. Man måste rensa systemet ibland, varannan vatten eller vad är det kyrkan säger ....kanske får bli modellen nästa gång ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. Varannan vatten fungerar faktiskt väldigt bra! Prövade det under en tid. Dock enormt svårt att komma ihåg efter några öl...

   Radera
 5. 2 900 kr/96 000 kr = 3 % av totala tillgångar, rätt mycket för dricka på en enda kväll ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha. Sluuuuuta, du ger mig ångest :P

   Dock intressant sätt att räkna på! Många människor lever från lön till lön vilket betyder att de kan lägga typ 40-50% av sina tillgångar på krogen varje månad...

   Radera
  2. Haha, dagens reality check!

   Radera
 6. Prova att bara använda kontanter nästa gång, bara sedlar i fickorna, typ i det här fallet tvåtusen kronor i hundralappar. Femtonhundra i ena fickan och så femhundra i någon ficka som du inte gräver i lika lätt, tex innerficka som sitter avigt till.
  Mycket effektivt om du ser till att lämna kort och andra kreditmöjligheter hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inga kreditmöjligheter på mitt kort men förstår dina tankar. Om det inte vore för att jag avskyr kontanter så mycket så hade jag kunnat prova det.

   Radera
 7. Gratulerar till en trevlig utekväll! Att bränna 3 lök på sig själv är en bedrift i sig :)

  SvaraRadera
 8. Tur att det bara var en dag då. Hade det varit varje dag hade det på ett år gått på 1.055.215 kr XD. Jag tror du lärt dig en läxa så att du håller dig i kragen nästa gång och kommer undan lite billigare. Ta med dig en femhundring i fickan nästa gång och lämna kortet hemma, du behöver inte bjuda alla på helrör.

  Men ha inte dåligt samvete nu, utan gjort är gjort och om man tar lärdom av sina misstag så är det inte helt åt fanders.

  SvaraRadera