fredag 26 april 2013

Avanza Bank
Min och min frus nätmäklare, Avanza, håller på att bygga om sin hemsida och den blir snart klar. Här är den nya:

https://www.avanza.se/valkommen.aza

Tycker mycket om den nya designen. Ser mycket fräschare och renare ut än den gamla. Den har även interaktiva grafer, realtidsuppdatering, möjlighet att skriva egna anteckningar om varje aktie och mycket annat. Det hade varit kul  att  få lite funktioner som t.ex mint.com har med olika sparmål, egna budgetar etc i framtiden men det är nog att be om för mycket.

Tycker Avanza är den absolut bästa nätmäklaren. Låga priser, superb kundservice och nu med en fantastiskt snygg och lättnavigerad sida också. Vad mer kan man begära?Som en sidnot kan jag skriva att jag ligger lång i Avanza. Senaste tiden har varit tuff för dom men har inga tvivel på att de kommer att ta igen detta i en kommande konjunkturuppgång så fyllde på med mer Avanza-aktier för något halvår sen. De har väldigt mycket rörliga kostnader som kan sänkas snabbt vid sådana här tillfällen. De har även haft Sveriges nöjdaste kunder tre år i rad nu och de skriver alltid mycket om hur viktigt det är att ha nöjda kunder i sina årsredovisningar. Det gör att det finns många som rekommenderar Avanza till sina nära och kära (som jag gjorde med det här inlägget till exempel).
En annan intressant aspekt är att de inte har t.ex bolån. På frågan om varför så svarar de att om de ska göra bolån så ville de göra det på ett Avanza-sätt, dvs ett sätt som blir bättre och billigare än storbankernas. Nu när storbankerna tjänar storkovan på bolån så kanske en framtida bolånessatsning från Avanza skulle ge en hel del intäktsökningar. Vi får se. 

https://www.avanza.se/aza/omavanza/pdf/avanza_delar_Q1_2013.pdf
Avanzas delårsrapport från första kvartalet iår.

1 kommentar:

 1. Hej!

  Vilket trevligt blogginlägg! Det värmer verkligen att höra att du gillar det vi gör och det är precis sådant som får oss att anstränga oss lite extra varje dag för våra kunder.

  Just nu så ligger vårt fokus på att flytta över den funktionalitet som finns på den nuvarande sajten till den nya sajten. När detta är klart så får vi äntligen chansen att börja bygga nya trevliga funktioner som ni kunder efterfrågar. Vi ser verkligen fram emot detta skede när vi på riktigt kan börja utnyttja den kapacitet som systemen bakom den nya sajten ger oss.

  Vad gäller tjänster som lönekonto och bolån så är det någonting som vi ser över med jämna mellanrum. I dagsläget så finns inga planer på detta och anledningen är egentligen att vi vill fokusera på att göra det vi är bäst på och tror att vi på detta sätt får nöjdast kunder i slutändan. Om vi hittar ett sätt att erbjuda bolån och lönekonton som är bättre än de erbjudanden som andra aktörer har idag så kommer vi att kunna satsa på detta.

  Jag hoppas och tror att du och din fru får en fortsatt fin relation till oss och vi till er!

  Önskar dig en riktigt fin måndagskväll!

  /Daniel, Avanza Bank

  SvaraRadera