onsdag 22 maj 2013

Ska jag sälja mina lyxklockor för att köpa aktier?

Jag tycker mycket om armbandsur och förr tänkte jag mycket på vilken jag skulle köpa härnäst. Nu har det nästan blivit så att jag funderat på om jag inte ska sälja några. Mina två finaste är en Omega Planet Seamaster och en Panerai Luminor Marina. 


Omega Planet Seamaster


Panerai Luminor

(Inte mina bilder men det förstod ni säkert.)

Båda inköpta för ca 40.000 kr var. Då Omegan (ovan) är mycket mer användbar i alla situationer blir det nästan mest att jag använder den. Ska jag sälja min Panerai? Jag har en vän som sagt att han är vill köpa den för 30.000 kr. Det skulle ju helt klart inbringa lite mer kapital.... Hm. Tål att tänkas på. Vad tycker ni? 

10 kommentarer:

 1. Jag tycker att det låter som att du borde undersöka andrahandsvärdet närmare. Jag har ingen kunskap i klockor men han erbjuder sig att köpa den med ganska kraftig rabatt. Dessutom skrev du i föregående inlägg att du har för avsikt att vänta med aktieköp vilket leder till att säger nej till klockförsäljningen just nu för det priset.

  SvaraRadera
 2. Hej. Det stämmer som du säger, den är i bra skick så kan säkert få upp emot 35 tkr för den om jag letar lite efter andra säljare/online. Dock så får jag pengarna direkt om jag säljer den till honom och vi har pratat lite om en annan deal som kommer gå igenom om han får köpa klockan för 30 tkr (en affär mellan våra bolag). Därför säljer jag nog klockan till honom. OM jag nu ska sälja den... Ska tänka på det i några dagar.

  Och du har helt rätt i att jag inte ska köpa aktier just nu. Jag uttryckte mig kanske slarvigt då jag menade att pengarna kommer att användas till aktieköp någon gång i framtiden.

  SvaraRadera
 3. Ett alternativ är att behålla iaf en av Klockorna som en fysisk investering. Förslagsvis den du tror har bäst andrahandsvärde.

  Mvh
  Ekonomisk Trygghet

  SvaraRadera
 4. Tror inte att klockor som dessa kommer att öka så mycket i värde, tyvärr. Iaf inte jämfört med t.ex aktieplaceringar. Men ingen dum idé!

  SvaraRadera
 5. Fina klockor du har! Får nog fira första miljonen med en klocka i den prisklassen, tillsammans med en fin kostym och ett par crockett & jones skor. Lyxvaror man som ung gärna vill uppleva men kan tycka är onödiga utgifter närmare pensionen ;)

  SvaraRadera
 6. Var sak har sin tid.
  För tio år sedan arbetade jag i Saudi i fem år.Eftersom jag då gillade dyra klockor köpte jag på mig fem st.I dag har jag bara en billig klocka,eftersom jag märkte att dom genererade en viss avundsjuka.

  SvaraRadera
 7. Närkommerutdelningen: Tack! Jag är mycket förtjust i dom själv. Därför det skär lite i min själ att sälja en... men den ligger ju ändå bara i lådan och gör inte så mycket. Jag kan köpa en ny när jag blivit rik :) Och tycker verkligen du ska fixa första miljonen med en bra klocka! Ett par Crockett & Jones vore också en väldigt bra present till sig själv...

  Anonym: I Saudi då eller? Jag har inte märkt så mycket här i Sverige. Främst kanske på grund utav att 99% av alla människor jag möter har ju ingen aning om vad klockan jag har på armen kostade :)

  SvaraRadera
 8. jag skulle aldrig sälja mina klockor! Aldrig! Dom blir bara mer och mer värda! Jag köpte min första patek när jag tjänade min första miljon. Nu har jag en drös med fina klockor, men dom spar jag till pensionen!

  SvaraRadera
 9. Sälj, sälj, sälj. Klockor i den prisklassen och dessa modeller är inget som kommer att bevara värdet. De som tror att "lyxklockor a´la dussinet" är en investering så kan jag bara säga att ni har fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Det är nog ingen som tror att dessa företags klockor är en bra investeringar. Jag köpte dem för att de var fina.

   Radera