lördag 4 maj 2013

Aktuellt aktieinnehav 2013-05-04
Detta är mitt aktieinnehav just nu. Har även en del i fonder och på Trustbuddy. 

Funderar på att snart sälja av lite då vi haft en lång uppgång och allting börjar se ganska dyrt ut för att vänta in en eventuell nedgång. Kanske lägga en del i hedgefonder, en del i Trustbuddy och en del i räntefonder under tiden. 

4020 har gjort en fin tabell över inköpsprisets påverkan på den årliga avkastningen enligt nedan:Vad man lätt kan tro när man ser denna är att om man har en lång sparhorisont spelar inköpspriset mindre roll. Och det är väl sant på sätt och vis, speciellt om man köper varje månad då får köpa både billigt och dyrt. Om man t.ex köper en aktie för 20% över nuvarande marknadsvärde så kommer det bara utmynna i -1,2% årlig avkastning över en tidsperiod på 15 år. DOCK är varje procent helig för mig och även 1,2% mindre i årlig avkastning känns som något jag helst skulle undvika då det gör mycket för den långsiktiga avkastningen. 

Om man sparar 1.000 kr i månaden i 30 år till 10% årlig avkastning så har man ca 2,28 Mkr. Men om får 1,2% mindre i årlig avkastning, alltså 8,8%, så blir slutsumman bara 1,77 Mkr. Över en halv miljon mindre. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar