torsdag 1 augusti 2013

Thailand-resa köpt

Nu har vi bestämt oss för vart vi vill åka på semester i vinter. Det blir Thailand. 

Vi köpte biljetterna redan nu för att kunna få dom billigt. Som jag skrev i förra inlägget kan man ju faktiskt spara en hel del pengar genom att planera sitt liv mer. 

Vi fick biljetterna för 4.500 kr/st tur och retur med British Airways. Helt klart ett bra pris för en Thailand-resa!

Min fru har varit i Thailand tidigare men det blir första gången för mig. Min jobbarkompis har varit där tolv(!) gånger så han rekommenderade en hel del ställen och aktiviteter för oss. Nedan är en bild från ett av hotellen som vi planerar att bo på. Varje rum har en egen infinity-pool, cabana-plats och utsikt över havet. Det ser verkligen helt fantastiskt ut....Att ha pengar nog för att när som helst kunna bo på sådana här hotell och åka till länder som Thailand när man vill är en enorm morot för mig. Det behövs ibland när det känns kämpigt att spara.

Någon här som varit i Thailand och har några rekommendationer om vart vi bör åka, se, göra eller liknande?


19 kommentarer:

 1. Jag var i Ao Nang i Thailand för ett par år sedan. Var planerar ni att vara och hur länge? Om du ska till samma område är grundtipset att ta long tail-båtar ut till de kringliggande öar för att stanna där ett par timmar. Försök även prata ihop er med andra par/familjer så ni kan dela båt ut till öarna - det blir billigare! Allt går att köpa i Thai (med varierande kvalité såklart) så var inte rädd för att packa lätt.

  Många pratar om att det är svennigt och passé med Thailand, men de som varit där vet att det är sjukt vackert. Jag var i Vietnam (som beskrivs som ett Thailand innan turisterna kom) tidigare i år. Jag väljer Thailand alla dagar i veckan av de två alternativen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Vi vet inte riktigt än. Vi landar i Phuket och ska stanna i två veckor. Planen är väl lite nu att stanna där i 2-3 dagar, sedan åka vidare och åka runt lite runt Phi phi, Krabi, Ao Nang, etc.

   Med mitt nya "enklare" tänk som jag skrev om häromdagen så ska jag försöka ta med mig så lite som möjligt! Det ska bli väldigt intressant...

   Ja, jag har aldrig hört någon som varit där och inte älskat det. Vissa gillar olika ställen i Thailand olika bra (de äldre gillar inte Phuket och de yngre gillar inte Koh Lanta, typ).

   Radera
 2. Thailand är stort! Vart ska ni bo? Har jobbat ett antal år fram och tillbaka i Thailand. Om ni ska vara i Bangkok rekommenderar jag er att se Royal palace! Ett måste! Annars är nattmarknaden (Chiang mai )fantastisk. För shopping är MBK ett måste! Stort stort stort! Annars är naturen helt fantastisk! Överallt! Att besöka öar är ett måste! Bedövande vackert! Sen kan det vara kul att se pattay. Mest bara för att sett "skiten". Orientexpressen stannar till i Hua hin! Man brukar få kika in! Morot till nästa resa kanske? Naturen , öarna och stränderna är fantastiska. Dock kan vissa stränder vara lite skitiga=( Rayavadee hotell i Krabi är jätte fint! Mitt favvo hotell...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Vi vet inte riktigt än. Vi landar i Phuket och ska stanna i två veckor. Planen är väl lite nu att stanna där i 2-3 dagar, sedan åka vidare och åka runt lite runt Phi phi, Krabi, Ao Nang, etc.

   Tack för tipsen! Ska kolla upp dom! Dock kommer vi nog aldrig komma i närheten av Bangkok (iaf den här gången).

   Radera
 3. Svar
  1. Bra gissat! Har du varit där?

   Radera
  2. Kollar olika alternativ - skall dit senare iår. Google Image Search funkade :)

   Radera
 4. Nice!
  Har själv aldrig varit i Thailand, och jag vet inte om jag någonsin kommer dit. Barnen tjatar om det ibland, men sambon är "flygskeptiker", så vi får se om vi kommer oss längre än till Medelhavet någon gång. :)

  Tror ni gör rätt i att inte toksnåla för att nå era mål utan ta det i rimlig, om än ganska rask, takt. Jag ser det lite som med bantning. Man kommer längre med sunda vardagsvanor än tokbantning eller jojo-bantning där jag tror risken för återfall till gamla osunda vanor är större.

  /TE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du att ni tar bilen ner till medelhavet då? Tar det inte sjukt lång tid? Jag skulle nog inte orkat sitta så länge i bil tror jag.

   Och du har nog rätt i det du säger. Jag hoppas det iaf, haha.

   Radera
  2. Nej, vi flyger, men det är ganska motvilligt och helt inte längre än nödvändigt.

   Ja, sen är det väl olika modeller som passar bra för olika personer/par/familjer skulle jag tro.

   /TE

   Radera
  3. Hon kan flyga till Medelhavet men inte längre? Låter konstigt. Det är ju bara några extra timmar i planet om man vill längre bort?

   Radera
 5. Var sjalv i Thailand for bara nagra manader sedan.
  Vart ni ska aka beror lite pa vad ni vill gora. Jag vill dock sla ett slag for Ko Tao da de har valdigt bra (och billig, ett av varldens billigaste stallen att ta cert pa) dykning dar.

  Tyvarr hann jag bara gora 2 dyk i Ko Tao men det var 2 bra sadana :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dykning ligger högt upp på listan över saker jag vill göra där! Jag och en vän ska påbörja våra cert här och sedan ta slutprovet i Thailand. Verkar väldigt smidigt.

   Ska kolla upp Ko Tao, tack!

   Radera
 6. Bra val, Thailand är toppen! Men ur ett ekonomiskt perspektiv mer tveksamt...."sista minuten" brukar det heta när man gör klipp inte "halvåret innan"..
  Gör såhär nästa gång: ansök om ledigt i god tid så du kan planera jobb etc, MEN vänta med bokningen så länge du bara vågar. Åkte förra vintern till Krabi t-r för 2300 Sek, men visste inte 5 dagar innan vårt min resa skulle gå :). Thailand, Kenya och Caribien var med på upploppet.
  Väl framme kunde man konstatera att medresenärer betalt både 2 o 3 gånger mer för sina resor.
  Boka boende för max 2 första nätterna över nätet så slipper ni börja jaga direkt efter landningen, men sen är det bara att välja på plats - alltid billigare och större utbud, speciellt i Thailand som har boende i alla kategorier på de flesta öar och stränder. Svårt att pruta på resebyrån eller över nätet, men aldrig ett problem på plats.
  Hur som helst så kommer ni att få en fin semester med vänliga människor, god mat och ett väder o klimat som är enastående.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avskyr tyvärr "sista minuten"-resor så det är inget alternativ för oss. Dvs, vi vill veta var vi ska åka och inte behöva oroa oss för in i det sista om vi får biljetter eller inte. Och de bra hotellen bokas upp många månader i förväg så det är en annan anledning till varför det inte går för oss. Och om vi vill åka till Thailand då åker jag till Thailand. Då vill jag inte åka till Kenya eller Karibien. Jag betalar gärna 2.400 kr mer för att få åka dit jag vill, när jag vill det.

   Men för de som klarar av osäkerheten, att inte kanske få åka till det landet som man vill åka till och att inte få de fina hotellen är det såklart billigare och bättre!

   Radera
 7. Har varit i Thailand två gånger, båda gångerna flög vi med direktflyg till Phuket och bodde sedan på västra sidan av ön.

  Har inte så mycket att tillägga till det som redan nämnts i tidigare kommentarer, annat än att hålla med om att ni kan packa lätt. Kläder och allt möjligt annat köps som sagt billigt på plats och det går i regel att få sin tvätt tvättad till en billig penning.

  Härligt klimat, vänlig befolkning (möjligtvis med undantag för skräddarna som kan vara lite för på ibland i sin säljiver) och riktigt god mat väntar er. Ni kommer få det toppen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, direktflyg låter fantastiskt skönt. De enda som gick nu var med två(!) byten. Lite segt.

   Tack, ska tänka på det.

   Tycker att det är fantastiskt hur alla älskar Thailand. Har aldrig hört något säga att de inte gillade det.

   Radera
 8. Koh lipe, kolla upp det, perfekt för en parresa dessutom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Koh Lipe såg helt fantastiskt ut. Tack för tipsen. Det blir det nog att besöka vid nästa Thailand-resa.

   Radera