torsdag 8 augusti 2013

Stiltje inom mobiltelefonteknik-världen.


En av Samsungs prototyper på böjbara skärmar.Jag älskar teknik. Tråkigt nog så tycker jag att mobilvärlden stått ganska stilla det senaste året. Jag köpte min Galaxy Note 2 i september förra året och kan fortfarande inte hitta en mobil som jag tycker är bättre. Det säger iofs även en del om hur mycket före sin tid Note 2:an var men kanske mest om marknaden.
2010 släppte Mozilla denna koncept-video. Lite sånt här nytänkande vill jag se istället för att företagen bara ska vara fantasilösa och trycka in ännu mer RAM-minne och pixlar per centimeter. 6 kommentarer:

 1. Håller med dig. Jag har en gammal Acer Liquid liggandes här hemma som köptes för flera år sedan (Android)

  När jag startar upp Liquiden inser jag att den har alla nödvändiga funktioner som min nya telefon har. Så de senaste åren har det egentligen inte hänt så mycket banbrytande saker varken på mjukvarufronten eller hårdvaran.

  Vad jag hoppas på är att man snart kan koppla upp Telefonen till en extern skärm och mus/tangentbord (t ex tv´n) med EN knapptryckning trådlöst.

  Då hade den bärbara datorn varit överflödig och vilket hade inneburit en mindre teknikpryl att köpa till hemmet.

  Mvh
  Ekonomisk Trygghet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.

   Har ingen bärbar dator så för mig hade ingenting förändrats med det :P Men det låter intressant!

   Radera
  2. Men då har du väl en stationär dator i hemmet?

   Min "dröm" hade varit att få ha ett eget kontor med en stationär dator och en skön kontorsstol. Kanske några pokaler eller dylikt ståendes på skrivbordet och några snygga tavlor hängandes på väggarna. Ett eget kontor helt enkelt.

   I dagsläget är detta dock inte möjligt pga platsbrist men förhoppningsvis köper vi hus nån gång i framtiden....

   Mvh
   John på Ekonomisk Trygghet

   Radera
  3. Jo, en stationär har jag. Aha, du menade att man kan byta ut den också mot en mobil? Det hade varit bra. Dock måste man ju ändå ha skärm, tangentbord, mus, högtalare etc så den enda platsen man egentligen sparar är själva lådan och den har jag ändå undanstuvad under skrivbordet.

   (Och då jag har en quad core i60 med 16gig ram och dubbla GTX 670 så tror jag att det tar många år innan man kan få in allt det i en mobil, tyvärr.)

   Och din dröm låter fin. Just nu står min dator i vårt sovrum och det är inte optimalt när t.ex jag vill spela spel och frugan vill sova. Har planer på att bygga ett eget skrivbord, ett riktigt stort, köpa en 42" dataskärm och riktigt bra tangenbord och mus. Och såklart en ny värstingdator. Eller kanske 3 skärmar sammankopplade. Hade varit kul lagom tills Battlefield 4 kommer. Meen... som sagt, platsbrist....

   Radera
 2. Kolla in Ubuntu Edge för lite innovation, dator och mobil i ett.
  Ubuntu Edge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tittade bara lite snabbt men såg inget som verkade speciellt bra med den? Vad missade jag? Och sjukt liten också.

   Radera