tisdag 3 september 2013

Månadsbokslut augusti 2013

Då var ännu en månad borta. Jag har nu levt ungefär 306 månader och har antagligen runt 640 kvar att leva innan jag dör. (Haha, det där lät morbidt.)
Aktierna ner med 1.000 kr. Trustbuddy upp 200 kr. Vi sparade bara lite över 10.000 kr. Det är för lite så jag är lite missnöjd med den här månaden. Ca 30% av nettolönen gick till sparande. Jag kan inte riktigt heller sätta fingret på var pengarna har gått de det har varit många små "dumma" utgifter som restaurangbesök, utefika och annat. Köpte protein för 1.000 kr också iofs. (Hittade en väldigt billig sort från en ny webshop i Sverige, Prozis.se.)

Vi håller på att sparar upp lite kontanter för att "den utgiften" kommer antagligen nästa månad. Därför har det inte blivit något aktieinköp den senaste månaden och blir antagligen inget de närmsta två månaderna. Det är helt klart jobbigt då det kliar i investeraravtryckarfingret.Genomsnittsökningen höjs lite. Något som är positivt iaf. 

Det är bara att acceptera, ta nya tag och försöka skärpa sig till nästa månad. 

9 kommentarer:

 1. Visst är det jobbigt när det är för långt mellan varje investeringstillfälle. Längtar redan efter nästa lön så man kan få handla lite nytt.

  Kan man bli beroende av att investera - i så fall är jag nog på väg att trilla dit...

  - cmj
  Trading the OMX

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Dock ett väldigt bra beroende ;)

   Radera
 2. Ja, man kan bli beroende av att investera. Och beroende av att hålla koll på börsen. Jag håller på att dra ner på uppmärksamheten för börsen. Målet är att kolla en gång i veckan eller 1 gång varannan vecka. Jag kommer ändå inte köpa eller sälja något på en månad.

  Man kan nog bli beroende av det mesta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jobbat mycket senaste tiden så har i princip ingen koll alls just nu. Det går lite i vågor för mig. Det sköna är dock att jag behöver inte göra det. Bolagen jag äger jobbar på bra ändå för att ge mig utdelning :)

   Radera
 3. Med tanke på att du startade året på i princip noll så har ju det hela gått rasande fort trots allt.. ;)

  Några tio miljoner kommer jag inte att ha vid 40-års ålder, for sure..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de vänliga orden :)

   Haha. Vi får väl se om jag får det också ;)

   Radera
 4. Visst kan det klia, men jag tror att vi ser bättre investeringstillfällen om några månader än vad vi gör nu. Jag har ganska mycket likvider just nu men också is i magen. Vad är du mest sugen på att köpa?

  ~Farbror Joakim
  Spara smart med farbror Joakim

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu när marknaderna är så höga så är jag mest inne på amerikanska utdelningsaristokrater. Dessa får ändå aldrig särskilt bra direktavkastning så köper hellre sådana bolag just nu.

   Radera
 5. Jag kände under en period i början av 90-talet att jag hade en ohälsosam fokus på börsen. Kollade helt enkelt kurser onödigt mycket.
  Eftersom det var under mina universitetsstudieår hade jag inte så himla mycket kapital att investera, så jag drog mig helt enkelt ur under ganska lång tid.
  Kanske lite synd rent ekonomiskt, men just då tog det helt enkelt för mycket fokus...

  /TE

  SvaraRadera